Over Florent

Florent is een netwerk van schoolbesturen in Utrecht en Gelderland. Hier krijg je de ruimte voor ontwikkeling. Of je nu bestuurder bent, leerkracht of in het onderwijs wil werken: Florent ondersteunt in je onderwijscarrière in het primair (speciaal) onderwijs. Ontdek het pad dat bij jou past en bewandel het samen met ons. Hier vinden leerkrachten, zij-instromers en besturen de ruimte voor ontwikkeling. Hier tref je vakgenoten, krijg je advies en bewandel je nieuwe wegen. Met elkaar maken we het verschil. Florent is wijs met onderwijs.

Wat Florent doet

Elke dag werkt Florent aan toekomstbestendig onderwijs samen met scholen in onze regio. Florent helpt onder andere met bovenschoolse begeleiding, heeft een gezamenlijke invalpool en ondersteunt met inkoop en screening. We zijn er bovendien voor leerkrachten en iedereen met ambitie in het onderwijs, onder andere met passende leerwerktrajecten. Florent is jouw specialist in de regio.

Waarom Florent samenwerkt

Florent is ontstaan uit de behoefte om krachten te bundelen en zo goed werkgeverschap te waarborgen. Samen bereiken we tenslotte meer dan alleen. Onze besturen werken samen om onder meer werkgelegenheid, werving en loopbaanontwikkeling te stimuleren. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Bij Florent behoudt ieder bestuur zijn eigen identiteit. Toch ben je omringd met mogelijkheden.